Ten sposób na przyszykowanie bakłażanów,jest bardzo porosty i szybki.Ponieważ mogą one być podawane na zimno,możemy spokojnie przygotować je wcześniej,co pozwoli im nabrać smaku zalewy w jakiej są przygotowane.
Potrzebne nam będą:bakłażany,olej,ocet winny,czosnek i mięta.Bakłażany obieram w paski,kroje na plastry średniej grubości.Następnie grilluje je na patelni specjalnie do tego przystosowanej.Olej z octem mieszam i dodaje do niego krojony w kostkę czosnek i mięte.Taka zalewa mocze grillowane i osolone bakłażany.
Jak widzę to szybki przepis i ładnie prezentuje się na talerzu mając paski z grillowania.
OdpowiedzUsuńJa z reguły wolę cukinię nadziewaną lub w takim ala bigosie. Ale zawsze można wypróbować coś Twojego. Pozdrawiam.
O jak to smakowicie wygląda!!
OdpowiedzUsuńChyba poszukam bakłażanów ...
Na pewno będzie smakowało miłośnikom mięty.Doskonale pasuje ona do tej słodko-kwaśnej zalewy.Polecam!
Usuń