08 września 2012

Czarci tort.


Bardzo, bardzo szybkie i łatwe ciasto,który skopiowałam z torebki z
mąki SPADONI(to taka mieszanka z kilku typów mąk:70% mąka,20% skrobia pszenna i 10% mąka ziemniaczana).Aby go trochę rozweselić,przed upieczeniem,ugotowałam budyń wanìliowy i pokładłam kupkami na surowe ciasto.




SKLADNIKI:

250gr mąki
SPADONI
300 g cukru
50 gr niesłodzonego kakao
125 g masła

3 jajka
1 szklanka mleka
1 łyżeczka proszku do pieczenia


Kakao rozpuścić w szklance mleka i odstawić.Masło utrzeć z cukrem,dodając stopniowo jajka.Następnie make,mleko i delikatnie wymieszać.Na koniec proszek do pieczenia.Na wlane ciasto kładziemy kupkami, wcześniej przygotowany budyń waniliowy.
Piec w piekarniku nagrzanym do 180°ok 40-45min

SMACZNEGO!

6 komentarzy:

  1. No tak ale u nas SPADONI nie kupimy :) Niemniej ciacho wygląda przepysznie. Uwielbiam wszelkie czekoladowe ciacha :D

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Można zawsze spróbować samemu zrobi mieszankę.Chyba,ze będzie problem ze skrobia pszenną.

      Usuń
    2. Jeśli to semolina to można u nas kupić w sklepach internetowych.

      Usuń
    3. Nie,nie Susanno to nie semolina.Ta maka jest bardzo podobna do ziemniaczanej.

      Usuń
  2. Już mi smakuje:)

    OdpowiedzUsuń
  3. Maki ziemniaczanej u nas nie brakuje :)) ciekawy przepis chętnie go wypróbuje nawet dziś akurat przyda się na niedziele .

    OdpowiedzUsuń

KOMENTARZE MOBILIZUJĄ DO TWORZENIA.NO I JAK MIŁO WAS CZYTAĆ! DZIĘKUJĘ

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...