21 kwietnia 2013

Bakłażany w prosty sposób.

Ten sposób na przyszykowanie bakłażanów,jest bardzo porosty i szybki.Ponieważ mogą one być podawane na zimno,możemy spokojnie przygotować je wcześniej,co pozwoli im nabrać smaku zalewy w jakiej są przygotowane.
  Potrzebne nam będą:bakłażany,olej,ocet winny,czosnek i mięta.Bakłażany obieram w paski,kroje na plastry średniej grubości.Następnie grilluje je na patelni specjalnie do tego przystosowanej.Olej z octem mieszam i dodaje do niego krojony w kostkę czosnek i mięte.Taka zalewa mocze grillowane i osolone bakłażany.




3 komentarze:

  1. Jak widzę to szybki przepis i ładnie prezentuje się na talerzu mając paski z grillowania.
    Ja z reguły wolę cukinię nadziewaną lub w takim ala bigosie. Ale zawsze można wypróbować coś Twojego. Pozdrawiam.

    OdpowiedzUsuń
  2. O jak to smakowicie wygląda!!
    Chyba poszukam bakłażanów ...

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Na pewno będzie smakowało miłośnikom mięty.Doskonale pasuje ona do tej słodko-kwaśnej zalewy.Polecam!

      Usuń

KOMENTARZE MOBILIZUJĄ DO TWORZENIA.NO I JAK MIŁO WAS CZYTAĆ! DZIĘKUJĘ

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...